import

zapplanning bevat ook een importmodule om makkelijk 100den rijen in 1 klik te importeren. Je kan volgende items importeren en importeert deze best ook in deze volgorde.

De importmodule vind je terug bij instellingen - configuratie

Vul de Excel bestanden aan en bewaar als .csv bestand. Hier is het heel belangrijk om de aangeboden Excel-files te volgen van structuur. Zo moet de 1e rij = headerrij op dezelfde manier in je .csv bestand blijven bestaan. bv tags kan je samen in een kolom zetten, gescheiden door een 'komma'; op deze manier worden alle tags automatisch aangemaakt.

opgelet

  • Als een persoon of organisatie in je import meerdere keren staat, zal het systeem de gegevens van de laatste rij als 'waar' aanemen.
  • meerdere labels bij 1 rij, zet je samen in een kolom gescheiden door een komma (zonder spatie)
  • test een import eerst met een paar lijnen, voor je 100den lijnen importeert

wat is een .csv bestand

Een kommagescheiden bestand, of CSV-bestand, in het Engels comma-separated values, is een specificatie voor tabelbestanden.

Het CSV-formaat is een eenvoudig en oud databaseformaat. Het bestaat enkel uit tekstgegevens, waardoor het gemakkelijk geïmplementeerd (lezen en/of schrijven) kan worden en een brede verspreiding kent. Waarden worden in principe gescheiden door komma's, en regels door het nieuwe-regelteken.

Lees verder op Wikipedia